Waarom Rodenstock filters?

Rodenstock filters zijn van de hoogste kwaliteit denkbaar; het filterglas is optisch zuiver en nauwkeurig plan parallel geslepen, het is gehard, zeer krasbestendig, vocht en vuilafstotend en is gezet in een solide smalle messing vatting.

Filters kunnen helpen om betere foto’s te maken.

Moderne lenzen produceren scherpe en contrast rijke foto’s met ware kleuren en zonder ruis. Echter, als het omgevingslicht te fel is voor een lage diepte van het veld (bijvoorbeeld voor een groot diafragma) of voor opzettelijke motion blur (bijvoorbeeld voor een langzame sluitertijd), dan kan niet eens de beste lens hiermee helpen. UV-straling vervalst kleuren en vermindert het contrast of glanzende oppervlakken produceren irritante reflecties. Of als de kleuren niet in grijswaarden omgezet worden in zwart-wit foto’s, op film of digitaal, zoals de fotograaf eigenlijk bedoeld heeft. Alleen filters kunnen dit probleem oplossen.

Echter, de kwaliteitsverschillen zijn enorm

Als u veel geld uitgegeven heeft aan een goed objectief, wilt u niet het risico lopen om kwaliteitsverlies te hebben dankzij slechte filters. Het filter is namelijk net zozeer een deel van de lens als de lenselementen.

Optisch glas en perfect oppervlak

Lichtstralen moeten parallel blijven na passeren filter

Om de kans op onscherpte en verlies van contrast uit te sluiten, moet de richting van het uitgaande licht exact parallel blijven aan die van het invallende licht op alle punten (zie onderstaande afbeelding):

verguetung-rodenstock-filter-eng

 

 

 

 

 


Extreem dun filter frame

Geen risico op vignettering bij groothoek foto’s

Alle Rodenstock filters hebben een zeer dun filter frame. Het glas is slechts 1,4 mm dik en zorgt ervoor dat de lensdop en zonnekap nog op het filter past.

rodenstock-4mm-high-slimme-frame

Rodenstock: 4 mm high slimline frame – Conventioneel 5 mm high filter frame

 

 

 

 

Messing frames voor HR Digital, Skylight en Color Filters

Het beste materiaal voor filter frames is messing. Messing kunt u het makkelijkst vast- en losdraaien en het is tevens erg sterk materiaal (filters in zwart en gele verpakkingen). De frames van de Rodenstock Digital Pro (rode verpakking) en Digital Vario ND (grijze verpakking) zijn gemaakt van licht aluminium, omdat deze filters gemaakt zijn voor de beste prijs/kwaliteit verhouding.

rodenstock-messing

 

 

 

 

Zwart gematteerde filterranden verminderen strooilicht

De randen van alle ROdenstock filters zijn zwart gematteerd om te voorkomen dat er geen contrast verminderende reflecties ontstaan. Samen met excellente coating, produceert het filter de best mogelijke contrast in de foto.

rodenstock-filterrand